Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tombul börek
Tombul börek
Pratik Tombul börek Tarifi

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Malzemeler: 30 adet
5 su bardağı un
3 çorba kaşığı irmik
yeterince su ve tuz
içi için: 2 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış siyah zeytin
3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı keçi peyniri
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 çay kaşığı köri
8-10 dal maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Derin bir kaba un, irmik, yeterince su ve bir tutam tuzu koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. İç harç için, haşlanmış ve ezilmiş bezelyeyi bir tavaya alın. Zeytinyağı ilave edip biraz soteleyin. Siyah zeytin, ince kıyılmış taze soğan, keçi peyniri, dövülmüş fındık, köri, tuz ve karabiberi ekleyip, bütün malzemeyi 2-3 dakika kavurun. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlara iç harcı paylaştırın. Küçük yarım ay biçiminde kapatıp, kenarlarını hamur keseceği ya da elinizle bastırarak sıkıca birleştirin. Daha sonra kızdırılmış sıvıyağda börekleri arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra, sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Hamurları kızartacağınız yağın iyice kızgın olmasına dikkat edin.


Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Bayramı tatlı bir şekilde kutlamak için güzel bir tatlı tarifi...

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri