Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tombul börek
Tombul börek
Pratik Tombul börek Tarifi

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Malzemeler: 30 adet
5 su bardağı un
3 çorba kaşığı irmik
yeterince su ve tuz
içi için: 2 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış siyah zeytin
3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı keçi peyniri
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 çay kaşığı köri
8-10 dal maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Derin bir kaba un, irmik, yeterince su ve bir tutam tuzu koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. İç harç için, haşlanmış ve ezilmiş bezelyeyi bir tavaya alın. Zeytinyağı ilave edip biraz soteleyin. Siyah zeytin, ince kıyılmış taze soğan, keçi peyniri, dövülmüş fındık, köri, tuz ve karabiberi ekleyip, bütün malzemeyi 2-3 dakika kavurun. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Hazırladığınız hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlara iç harcı paylaştırın. Küçük yarım ay biçiminde kapatıp, kenarlarını hamur keseceği ya da elinizle bastırarak sıkıca birleştirin. Daha sonra kızdırılmış sıvıyağda börekleri arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra, sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Hamurları kızartacağınız yağın iyice kızgın olmasına dikkat edin.


Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri