Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulyeli börek
Taze fasulyeli börek
Pratik Taze fasulyeli börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
125 gram margarin
yarım kg taze fasulye
2 patates
2 salçalık kırmızıbiber
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. Patatesleri yıkayıp haşlayın. Soyup küçük küçük doğrayın. Salçalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın. Sıvıyağ tavada kızdırıp fasulyeleri kavurun. Patates ve biberi ekleyip tuz ve karabiber serpin. 5 dakika daha pişirin. Margarini eritin. Sütü ısıtıp eritilmiş margarin ve yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye buruşturarak döşeyin. Üzerine sütlü karışımdan bolca sürüp bir yufka daha yerleştirin. Fasulyeli malzemeyi yayıp üçüncü yufkayı hafifçe buruşturarak yerleştirin. Üzerine sütlü karışımdan bolca sürüp son yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. Kalan karışımı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri