Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu rulo börek
Tavuklu rulo börek
Pratik Tavuklu rulo börek Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3 yufka
1 tavuk göğüs eti (kemiksiz)
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı: Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün. Tavuk etini tel tel ayırın. Yufkaları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına tek tek kıtırlaştırıp çıkarın. Ardından sıcak tavuk suyuna batırıp dikkatlice çıkartın ve yufkaları temiz bir tülbentin üzerine yayın. Tavuk etlerini, tarçın ve tuz ekleyip bir kapta karıştırın. 3 yufkayı üst üste yerleştirip tavuklu karışımı üzerine yayın. Rulo yapıp alüminyum folyo ile paket şeklinde sarın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Ruloyu dolaptan alıp folyoyu çıkarın ve 3 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı bir kapta karıştırıp fırça ile böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Yufkaları sıcak tavuk suyuna batırıp çıkardıktan sonrabekletmeden bir zemine yayın. Aksi takdirde yumuşamış olan yufkalar kopup dağılabilir.


Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık terbiyeli şişin püf noktalarını anlattı...

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri