Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu kadayıf böreği
Tavuklu kadayıf böreği
Pratik Tavuklu kadayıf böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 çorba kaşığı tereyağı
yarım kg tel kadayıf
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
2 adet sivri biber
10 adet konserve mantar
1 çay kaşığı köri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Erimiş tereyağı ile tel kadayıfı iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yarısını yayın. Diğer tarafta sıvıyağı bir tencereye alın ve sarımsağı kavurun. İçine kıyılmış tavuk göğsü, küp doğranmış domates ve sivri biber, tuz, karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin ve bir kenara alın. İçine mantar, köri ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın. Tepsiye aldığınız kadayıfın üzerine yayın. Üzerini kalan kadayıf ile kaplayın. Kalan rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine birer su bardağı soğuk süt ve tavuk suyunu gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.


Erimiş tereyağı ile tel kadayıfı iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yarısını yayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun.

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri