Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tahinli mini pizza
Tahinli mini pizza
Pratik Tahinli mini pizza Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı çiçek yağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
yeterince su
tahinli harç için: 1 su bardağı tahin
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz. Havuzun ortasına az miktarda suyla mayanın erimesini sağlıyoruz ve kıvamına göre suyu ilave ediyoruz. Peşinden unu ortadaki karışıma almaya başlıyoruz. Hamuru iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Bezeleri ceviz büyüklüğünde kesiyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine koyup, mayalanması için 5 dakika bekliyoruz. Daha sonra hamurun üzerine basıp yayıyoruz ve ortasını çukurlaştırıp, yumurtayı sürüyoruz.

Tahinli harç için: Tahini, suyu ve toz şekeri karıştırıp, hamurumuzun ortasına koyuyoruz. Tepsi mayası geldikten sonra 190 derecelik ısıtılmış fırına gönderip 10-15 dakika arası pişiriyoruz.


Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Azzur Restaurant'ın usta aşçısı yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi dolmasına farklı bir yorum getirdi. Kestaneli hindi sarması ile sofralanız şenlenecek...

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri