Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tahinli mini pizza
Tahinli mini pizza
Pratik Tahinli mini pizza Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı çiçek yağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
yeterince su
tahinli harç için: 1 su bardağı tahin
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz. Havuzun ortasına az miktarda suyla mayanın erimesini sağlıyoruz ve kıvamına göre suyu ilave ediyoruz. Peşinden unu ortadaki karışıma almaya başlıyoruz. Hamuru iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Bezeleri ceviz büyüklüğünde kesiyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine koyup, mayalanması için 5 dakika bekliyoruz. Daha sonra hamurun üzerine basıp yayıyoruz ve ortasını çukurlaştırıp, yumurtayı sürüyoruz.

Tahinli harç için: Tahini, suyu ve toz şekeri karıştırıp, hamurumuzun ortasına koyuyoruz. Tepsi mayası geldikten sonra 190 derecelik ısıtılmış fırına gönderip 10-15 dakika arası pişiriyoruz.


Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.

Kepekli un karışımını geniş bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Toz mayayı da serpiştirdikten sonra elinizle tekrar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri