Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Su böreği
Su böreği
Pratik Su böreği Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
4 adet yumurta
2 çay bardağı su
aldığı kadar un
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
içi için: 250 gram tulum peyniri
1 demet maydanoz
4 su bardağı soğuk su

Hazırlanışı: Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin. Kulam memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Hamurdan 9 beze koparın. Her bezeyi tepsi büyüklüğünde açın. Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yufkayı aralarına erimiz tereyağı sürerek üst üste koyun. Tulum peynirini ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Harcın yarısını 3 kat yufkanın arasına tereyağı sürüp tepsiye yerleştirin. Kalan peyniri yufkaların üzerine yayıp, diğer yufkaları da yine arasına tereyağı sürerek en üste kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tepsinin üzerine 4 su bardağı soğuk su dökün ve 5 dakika daha fırında tutun. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Derin bir kabın içine bir miktar unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları, suyu ve bir tutam tuzu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri