Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sodalı mercimekli börek
Sodalı mercimekli börek
Pratik Sodalı mercimekli börek Tarifi

Malzemeler: 8 adet
3 adet yufka
yarım su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı su
1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurtanın akı
tuz, karabiber
yufkaların arasına sürmek için: 225 gram margarin
1 şişe soda
1 adet yumurta
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
haşhaş

Hazırlanışı: Yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. 2 su bardağı su ile haşlayın ve süzün. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Yeşil mercimek, ceviz, tuz ve karabiber ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırın, tencereyi ocaktan alın. Ilınınca yumurta akını ilave edin. Ayrı bir tavada margarini eritin. Ilınınca soda ve çırpılmış yumurtayı ilave edip karıştırın. 3 adet yufkayı tezgahın üzerine yayın ve aralarına sodalı karışımdan sürün. Yufkaların ortasından boylamasına kesin. Enlemesine 3 eşit parçaya kesin. Toplam 8 adet kare elde edin. Her bir karenin ortasına yeşil mercimekli harçtan koyun ve bohça biçiminde katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Kalan sodalı harcı da üzerlerine sürün. Bu şekilde 5 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. 2 su bardağı su ile haşlayın ve süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri