Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sodalı mercimekli börek
Sodalı mercimekli börek
Pratik Sodalı mercimekli börek Tarifi

Malzemeler: 8 adet
3 adet yufka
yarım su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı su
1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurtanın akı
tuz, karabiber
yufkaların arasına sürmek için: 225 gram margarin
1 şişe soda
1 adet yumurta
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
haşhaş

Hazırlanışı: Yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. 2 su bardağı su ile haşlayın ve süzün. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Yeşil mercimek, ceviz, tuz ve karabiber ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırın, tencereyi ocaktan alın. Ilınınca yumurta akını ilave edin. Ayrı bir tavada margarini eritin. Ilınınca soda ve çırpılmış yumurtayı ilave edip karıştırın. 3 adet yufkayı tezgahın üzerine yayın ve aralarına sodalı karışımdan sürün. Yufkaların ortasından boylamasına kesin. Enlemesine 3 eşit parçaya kesin. Toplam 8 adet kare elde edin. Her bir karenin ortasına yeşil mercimekli harçtan koyun ve bohça biçiminde katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Kalan sodalı harcı da üzerlerine sürün. Bu şekilde 5 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. 2 su bardağı su ile haşlayın ve süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri