Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli börek
Sebzeli börek
Pratik Sebzeli börek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
4 adet yufka
4 adet orta boy havuç
2 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet pırasa
3 çorba kaşığı soya sosu
maydanoz, dereotu
karabiber
zeytinyağı
kızartmak için: zeytinyağı

Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsağı piyaz şeklinde kesiyoruz. Havuçları soyup ince uzun (jülyen) doğruyoruz veya rendeliyoruz. Tavaya zeytinyağı koyup ocağın altını yakıyoruz. Soğanı ve sarımsağı 3 dakika kavuruyoruz. Havucu ilave ediyoruz kavuruyoruz.. üzerine jülyen kesilmiş veya rendelenmiş kabakları ilave ediyoruz. Pırasayı da ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz ilk sıcaklığı çıkınca dereotunu, maydanozu, karabiberi koyup karıştırıyoruz. Yufkayı tezgaha serip sekize kesiyoruz. Hazırladığınız sebzeli harçtan yufkaya yetecek kadar paylaştırıyoruz ve sarıyoruz, bitiş noktasını yumurta beyazına batırıp yapıştırıyoruz. Bol yağda kızartıyoruz.


Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Domates ve soğanın kabuğunu soyun. Çarliston biber ve domatesin çekirdekli kısmını temizleyin.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri