Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli börek
Sebzeli börek
Pratik Sebzeli börek Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
4 adet yufka
4 adet orta boy havuç
2 adet kabak
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet pırasa
3 çorba kaşığı soya sosu
maydanoz, dereotu
karabiber
zeytinyağı
kızartmak için: zeytinyağı

Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsağı piyaz şeklinde kesiyoruz. Havuçları soyup ince uzun (jülyen) doğruyoruz veya rendeliyoruz. Tavaya zeytinyağı koyup ocağın altını yakıyoruz. Soğanı ve sarımsağı 3 dakika kavuruyoruz. Havucu ilave ediyoruz kavuruyoruz.. üzerine jülyen kesilmiş veya rendelenmiş kabakları ilave ediyoruz. Pırasayı da ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz ilk sıcaklığı çıkınca dereotunu, maydanozu, karabiberi koyup karıştırıyoruz. Yufkayı tezgaha serip sekize kesiyoruz. Hazırladığınız sebzeli harçtan yufkaya yetecek kadar paylaştırıyoruz ve sarıyoruz, bitiş noktasını yumurta beyazına batırıp yapıştırıyoruz. Bol yağda kızartıyoruz.


Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp, tuz serperek, soğuk su ilavesi ile çok katı olmayan bir hamur elde edin.

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri