Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sütlü Börek
Sütlü Börek
Pratik Sütlü Börek Tarifi

Malzemeler: (5 Kişilik)
Yarım demet pazı
Yarım kahve fincanı sıvıyağ (pazıları kavurmak için)
1 adet iri soğan
2 adet yufka
3/4 çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt Tuz
 
Hazırlanışı:
Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim. Yarım kahve fincanı sıvıyağda önce pazıların saplı kısımlarını ve doğranmış soğanı 3-4 dakika kavuralım.
Ardından pazıların yapraklı kısımlarını ilave edip kavuralım. Ateşten almadan 1 dakika önce tuzunu ayarlayalım ve soğumaya bırakalım. Yufkayı serelim; üzerine sıvıyağ sürelini. Yufkayı köşeli küçük bir tepsiye alalım. Yufkanın karşılıklı kenarlarını, kat yerlerine de sıvıyağ sürerek, bohça gibi kapatalım, ikinci yufkayı da aynı şekilde yağlayarak aynı tepsiye alalım.
1-Bohça şeklinde katlanmış ve üst üste serdiğimiz 2 yufkayı, 230 derece fırında, yufkaların altı üstü kızarana dek pişirelim.
2-Fırından alır almaz soğuk sütü yufkaların üzerine gezdirelim. Söndürülmüş ama sıcaklığını henüz kaybetmemiş fırında 5 dakika kadar bekletip, yufkaların sütü emmesini sağlayalım.
3-Fırından çıkarıp, yumuşamış yufkaların bir kenarına pazılı içi yayalım ve rulo yaparak saralım. Dilimleyerek servis yapalım.

maksimum.com


Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan sofralarınızı lezzetlendirecek enfes bir salata tarifi. Farklı salatalar denemek isteyenler bu tarifi kaçırmayın...

Çocukları mutlu edecek bir tatlı tarifi..

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri