Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pratik yufkalı talaş böreği
Pratik yufkalı talaş böreği
Pratik Pratik yufkalı talaş böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 adet yufka
100 gr margarin
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
sıvıyağ
tuz
1 çay bardağı bezelye
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
çörek otu
karabiber

Hazırlanışı: Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz. Dört ucunu ortada buluşturuyoruz. Katlanmış yufkayı dörde kesip iç harcını koyuyoruz. Bir tavaya sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Soğanı kıymayı koyup tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Üzerine bezelye, tuz, karabiber koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Ocaktan alıp maydanoz ilave ediyoruz. Dörde kestiğimiz yufkaların üzerine koyup talaş böreği gibi kapatıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Derin dondurucuya koyup bekletiyoruz. Daha sonra üzerine yumurta sarısına bir kaşık sıvıyağ ile karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz. Üzerine çörek otu ve susam serpip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri