Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pratik yufkalı talaş böreği
Pratik yufkalı talaş böreği
Pratik Pratik yufkalı talaş böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 adet yufka
100 gr margarin
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
sıvıyağ
tuz
1 çay bardağı bezelye
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
çörek otu
karabiber

Hazırlanışı: Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz. Dört ucunu ortada buluşturuyoruz. Katlanmış yufkayı dörde kesip iç harcını koyuyoruz. Bir tavaya sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Soğanı kıymayı koyup tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Üzerine bezelye, tuz, karabiber koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Ocaktan alıp maydanoz ilave ediyoruz. Dörde kestiğimiz yufkaların üzerine koyup talaş böreği gibi kapatıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Derin dondurucuya koyup bekletiyoruz. Daha sonra üzerine yumurta sarısına bir kaşık sıvıyağ ile karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz. Üzerine çörek otu ve susam serpip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Ayşe Tüter'in tarifi

Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri