Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Piroşki
Piroşki
Pratik Piroşki Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
Yarım litre süt
125 gram tereyağı
50 gram yaş maya
1 tutam şeker
yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 kg un
iç malzemesi için: 3 pırasa, 1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım kangal sucuk
4 çorba kaşığı galeta unu
üzeri için: 2 yumurtanın sarısı, susam

Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin. Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin. Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın. Pırasaları halka şeklinde doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sucuğu zar şeklinde doğrayın. Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin. Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin. Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın. Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan hamurları kapatın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri