Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pirinçli tavuklu kol böreği
Pirinçli tavuklu kol böreği
Pratik Pirinçli tavuklu kol böreği Tarifi

Malzemeler:
2 adet yufka
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
4 adet soğan
1 tutam maydanoz
2 adet yeşil biber
karabiber, pul biber, kekik
üzerine: susam, tuz
sosu için: 1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı: Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz. Eğer evde yapılmış veya kalmış pilav varsa bunu da kullanabilirsiniz. Yeşil soğanı ayıklayıp biberlerle birlikte doğruyoruz. Maydanozu da doğrayıp tuzunu, karabiberini, pul biberini ve kekiği koyup karıştırıyoruz. Diğer tarafta sosumuzu hazırlıyoruz. Bir kase içerisinde sütü, yumurtayı, sıvıyağı ve tuzu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Yuvarlak yufkaları tezgahın üzerine üst üste koyup dört parçaya ayırıyoruz. Üçgen haline gelen kesilmiş yufkaları genişten dara doğru sarıyoruz, fırça yardımıyla her parçanın üzerine sostan sürüp pirinçli tavuk harcımızdan üzerine serpiyoruz. Dış kısmından başlayarak sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz. Bir ucundan başlayıp içe doğru kıvrım yaparak gül şeklinde sarıyoruz. Bitiş noktasını hamurun alt kısmına saklıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana diziyoruz. Üzerine içte kullandığımız sostan sürüyoruz. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapıyoruz.


Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Sevgililer gününe özel bir kurabiye. Derya Aydın'ın tarifi...

Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri