Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pirinçli börek
Pirinçli börek
Pratik Pirinçli börek Tarifi

Malzemeler: 20 adet
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
bir buçuk su bardağı su
2-3 tel safran, tuz
hamuru için: 2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz maya
tuz
aldığı kadar un
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin. Diğer tarafta bir kaba, yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve tuzu koyun. 1 su bardağı ılık suda erittiğiniz mayayı ekleyerek, yavaş yavaş da aldığı kadar un katarak yumuşak bir hamur elde edin. Dinlenmeye bıraktığınız hamurdan iri bezeler koparıp, biraz kalınca yufkalar açın. Yufkaların yarısına belli aralıklarla pirinçli malzemeden koyarak, diğer yarısını üzerine kapatın. Hamur ruletiyle kesip kızgın sıvıyağda kızartın ve servis yapın.

Kaynak: Sofra


Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri