Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Piliç ve peynirli ziyafet
Piliç ve peynirli ziyafet
Pratik Piliç ve peynirli ziyafet Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı rezene tohumu
1 çay kaşığı tozşeker
3 su bardağı un
1 adet tavuk göğsü
4 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
kekik, karabiber
4’er çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı margarin
tuz
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru bir süre dinlendirin. Tavuk göğsünü iri küpler halinde doğrayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Kalan rezeneyi dövün. Diğer taraftan küp doğranmış domates, ince kıyılmış soğan, sarımsam, rezene, kekik, tuz ve karabiberi soteleyin. Suyunu çekince ateşten alıp peynirleri ilave edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 2 cm kalınlığında ve 15 cm çapında açın. Üzerine bir çorba kaşığı peynirli sostan gezdirin. Kızarttığınız tavukları koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Mısır ununun yarısını tepsiye serpin. Hamurları tepsiye yerleştirip üzerlerine margarin sürün. Kalan mısır ununu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan lezzetli, pratik ve kalorisi az bir yemek...

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri