Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli yaprak böreği
Peynirli yaprak böreği
Pratik Peynirli yaprak böreği Tarifi

Malzemeler:
Yarım paket yaşmaya
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı çiçekyağı
1 çay bardağı ılık su
alabildiği kadar un, tuz
iç harcı için: yarım kalıp beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 adet yumurtanın beyazı (hamurun katları için)
125 gr margarin

Hazırlanışı: Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz. Un ve tuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz. Bu hamuru dörde bölüyoruz, biraz dinlendiriyoruz. Merdaneyle olabildiğince ince açıyoruz. Her yufkanın içine eritilmiş margarin sürüyoruz ve rulo yapıyoruz. Dolapta yaklaşık bir saat dinlendiriyoruz. Dolaptan çıkarıp bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Parçalamadan her hamuru çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.ortasına peynirli harçtan koyup iki ucunu kapatıp birleştiriyoruz. 190 derecede pişiriyoruz.


Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.

Tencerede bol miktarda su kaynatın, doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri