Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli pide
Peynirli pide
Pratik Peynirli pide Tarifi

Malzemeler: 500 gr un
Yarım paket maya (20 gr)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar su
iç harcı için: 500 gram peynir
1 demet maydanoz ya da dereotu
1 adet yumurta

Hazırlanışı: Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz. Üzerine sıvıyağı, sütü, unu ve tuzu koyup alabildiği kadar su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırlanan hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz. Kişi sayısına göre bezelere bölüyoruz. (ortalama 6 adet çıkar). Kesilen bezeleri 5 dakika daha dinlendiriyoruz. Sonra tezgahın üzerine un serpip merdaneyle bezeleri açıyoruz. Açılan hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizip hazır olan peynirli harçtan üzerine koyup kenarlarını içe doğru katlayıp pide şeklini veriyoruz. Tepsiye daha fazla hamur koymak için katlayarak koymaya dikkat edelim. Tamamını hazırlayınca tepsine hamurları 10 dakika kadar daha mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta katında kızarana kadar pişiriyoruz.


Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri