Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli hafif börek
Peynirli hafif börek
Pratik Peynirli hafif börek Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
200 gram yağsız ve tuzsuz beyaz peynir
çeyrek demet maydanoz

Hazırlanışı: Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine serip tekrar yağlayın. En son üçüncü yufkayı serip tekrar yağlayın. Üst üste dizdiğiniz ve yağladığınız yufkaların yuvarlak kısımlarını kesip kare şekli verin. Kare şeklindeki yufkalardan biraz daha küçük yağlanmış bir tepsiye yufkayı yerleştirin. Ortasına beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımını yayın. Tepsinin dışında kalan yufkanın uçlarını ortaya doğru katlayın ve katladığınız yerlerden kesin. Oluşan 4 adet üçgeni ortadan bir daha kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri