Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazılı kol böreği
Pazılı kol böreği
Pratik Pazılı kol böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 hazır yufka
1 demet pazı
350 gram tuzsuz çökelek
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın. Yumurtanın sarısını akından ayırın. Çökeleği bir kaba alıp kıyılmış pazıyı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve yumurta akını ilave edip iyice harmanlayın. Yufkaların arasına sıvıyağ sürüp üst üste koyun. Yufkaları tam ortadan ikiye kesin. Her iki parçanın da üzerine pazılı karışımı serpiştirip rulo şeklinde sarın. Elde ettiğiniz iki ruloyu yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Su ve şekeri 30 dakika kadar kaynatın. Küp şeklinde doğranmış meyveleri, kakule tohumu ve damla sakızı da ekleyerek, 30 dakika daha kaynatın.

Tozşekeri 4/3 bardak su ile şerbet hazırlamak üzere tencereye koyun. Limon suyunu kısıp şerbete ilave edin ve soğumaya bırakın.

Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın.

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri