Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazılı kol böreği
Pazılı kol böreği
Pratik Pazılı kol böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 hazır yufka
1 demet pazı
350 gram tuzsuz çökelek
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın. Yumurtanın sarısını akından ayırın. Çökeleği bir kaba alıp kıyılmış pazıyı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz ve yumurta akını ilave edip iyice harmanlayın. Yufkaların arasına sıvıyağ sürüp üst üste koyun. Yufkaları tam ortadan ikiye kesin. Her iki parçanın da üzerine pazılı karışımı serpiştirip rulo şeklinde sarın. Elde ettiğiniz iki ruloyu yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Çocukları mutlu edecek bir tatlı tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri