Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı ve soğanlı börek
Patlıcanlı ve soğanlı börek
Pratik Patlıcanlı ve soğanlı börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
125 gram margarin
5 hazır yufka
2 patlıcan
3 soğan
3 domates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta, tuz

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları ve domatesleri soyup küçük doğrayın. Sıvıyağı tavaya alıp kızartın. Patlıcanları ilave edip kızartın. Tavadaki fazla yağı süzüp soğanları patlıcana ekleyin ve karıştırarak soteleyin. Domatesleri ilave edip tuz ekleyin ve karıştırın. 10 dakika kadar pişirip ılımaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini, kenarları dışarıya sarkacak şekilde tepsiye yayın. Margarini eritip fırça ile yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkaları parçalar halinde bölüp eritilmiş yağa batırıp çıkarın ve yarısını tepsiye kat kat döşeyin. Üzerine patlıcanlı malzemeyi yayıp kalan yağlı yufka parçalarını da üzerine kapatın. Kenarına taşan yufkaları içeriye kıvırın. Yumurtayı bir tutam tuzla çırpıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencerede tozşeker, kakao, süt ve unu mikserle 2-3 dakika çırpın.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok pratik, kalorisi az diyet bir kurabiye. Formuna özen gösterenler bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri