Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı poğaça
Patlıcanlı poğaça
Pratik Patlıcanlı poğaça Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
Hamur için:
¾ su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
içi için: 2 adet bostan patlıcanı
100 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peyniri
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. İçi için, patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve robotta iyice ezin. Ezilmiş patlıcanları bir kaba aktarıp üzerine, doğranmış peynirleri ilave edin ve karıştırın (arzuya göre sarımsak da ekleyebilirsiniz). Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan, bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak dilimlere patlıcanlı iç malzemeden pay ederek yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçaları hafif yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Kaynak: Sofra


Bir kapta hamur için, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı margarin, yarım bardak su, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri