Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patatesli üçgen börek
Patatesli üçgen börek
Pratik Patatesli üçgen börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet haşlanmış patates
2 adet yufka (taze olmalı)
4 adet yeşil biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
1 çay bardağı çiçek yağı
yarım çay bardağı soğuk süt
üzerine çörek otu veya susam

Hazırlanışı: Haşlanmış patatesi ince ince doğruyoruz. Üzerine yeşil biberi de doğrayıp rendelenmiş kaşarı, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip hepsini karıştırıyoruz. Bir kasenin içinde sütü ve çiçek yağını karıştırıyoruz. Taze yufkayı tezgaha seriyoruz. Fırça yardımıyla su ve yağ karışımının üzerine her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz onun da üzerine aynı karışımdan sürüyoruz. Hemen peşinden yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz hem yarım yufkayı dört parmak kalınlığında kesiyoruz. Hazırladığımız harcı paylaştırıyor ve yufkanın uç kısımlarına koyuyoruz. Muska şeklinde sarıyoruz, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 1 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürüyoruz. Susam, çörek otu serpiyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Oktay Usta'nın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Yemekevi.tv'de çocukların vazgeçemeyeceği bir tatlı, PANKEK. Ramada Plaza İstanbul Hotel stajeri Banu Yükseler sizler için anlattı...

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri