Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patatesli üçgen börek
Patatesli üçgen börek
Pratik Patatesli üçgen börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet haşlanmış patates
2 adet yufka (taze olmalı)
4 adet yeşil biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
1 çay bardağı çiçek yağı
yarım çay bardağı soğuk süt
üzerine çörek otu veya susam

Hazırlanışı: Haşlanmış patatesi ince ince doğruyoruz. Üzerine yeşil biberi de doğrayıp rendelenmiş kaşarı, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip hepsini karıştırıyoruz. Bir kasenin içinde sütü ve çiçek yağını karıştırıyoruz. Taze yufkayı tezgaha seriyoruz. Fırça yardımıyla su ve yağ karışımının üzerine her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz onun da üzerine aynı karışımdan sürüyoruz. Hemen peşinden yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz hem yarım yufkayı dört parmak kalınlığında kesiyoruz. Hazırladığımız harcı paylaştırıyor ve yufkanın uç kısımlarına koyuyoruz. Muska şeklinde sarıyoruz, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 1 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürüyoruz. Susam, çörek otu serpiyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Oktay Usta'nın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri