Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patatesli üçgen börek
Patatesli üçgen börek
Pratik Patatesli üçgen börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet haşlanmış patates
2 adet yufka (taze olmalı)
4 adet yeşil biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
1 çay bardağı çiçek yağı
yarım çay bardağı soğuk süt
üzerine çörek otu veya susam

Hazırlanışı: Haşlanmış patatesi ince ince doğruyoruz. Üzerine yeşil biberi de doğrayıp rendelenmiş kaşarı, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip hepsini karıştırıyoruz. Bir kasenin içinde sütü ve çiçek yağını karıştırıyoruz. Taze yufkayı tezgaha seriyoruz. Fırça yardımıyla su ve yağ karışımının üzerine her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz onun da üzerine aynı karışımdan sürüyoruz. Hemen peşinden yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz hem yarım yufkayı dört parmak kalınlığında kesiyoruz. Hazırladığımız harcı paylaştırıyor ve yufkanın uç kısımlarına koyuyoruz. Muska şeklinde sarıyoruz, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 1 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürüyoruz. Susam, çörek otu serpiyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Oktay Usta'nın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri