Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patatesli üçgen börek
Patatesli üçgen börek
Pratik Patatesli üçgen börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet haşlanmış patates
2 adet yufka (taze olmalı)
4 adet yeşil biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
1 çay bardağı çiçek yağı
yarım çay bardağı soğuk süt
üzerine çörek otu veya susam

Hazırlanışı: Haşlanmış patatesi ince ince doğruyoruz. Üzerine yeşil biberi de doğrayıp rendelenmiş kaşarı, maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edip hepsini karıştırıyoruz. Bir kasenin içinde sütü ve çiçek yağını karıştırıyoruz. Taze yufkayı tezgaha seriyoruz. Fırça yardımıyla su ve yağ karışımının üzerine her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz onun da üzerine aynı karışımdan sürüyoruz. Hemen peşinden yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz hem yarım yufkayı dört parmak kalınlığında kesiyoruz. Hazırladığımız harcı paylaştırıyor ve yufkanın uç kısımlarına koyuyoruz. Muska şeklinde sarıyoruz, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 1 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürüyoruz. Susam, çörek otu serpiyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Oktay Usta'nın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Çiğdem Güler'den farklı bir içlikofte tarifi. Soya kıyması ile yapılan bu yemek hem pratik hem lezzetli..

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri