Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paşa böreği
Paşa böreği
Pratik Paşa böreği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
6 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
harcı için: 1 su bardağı bezelye, patates ve havuçlu garnitür
10 adet mantar
bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet doğranmış sosis
tuz, karabiber
sos için: 1 çay bardağı süt
1 çay bardağı etsuyu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
tuz

Hazırlanışı: Unu  derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun. Hamuru merdane ile açıp 26 cm çapında bir kalıbın içine yerleştirin. Diğer tarafta bezelye, patates ve havuçlu garnitür, doğranmış mantar, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, sosis, tuz ve karabiberi karıştırıp hamurun üzerine yayın. Sos için süt, et suyu, yumurta, un ve tuzu çırpın. Harcın üzerine dökün ve 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Oktay Usta'dan ay çöreği tarifi

Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın.

Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.

Bir tencerede tozşeker, kakao, süt ve unu mikserle 2-3 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri