Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pırasalı börek
Pırasalı börek
Pratik Pırasalı börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Beş buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yeteri kadar ılık su, tuz
yarım paket (125 gram) tereyağı
içi için: 2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
250 gram kıyma
4 adet pırasa
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pulbiber, tuz
üzerine: yumurta sarısı

Hazırlanışı: Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın. Üzerini bir bezle örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, tereyağını geniş bir tavaya alıp küp doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Üzerine halka doğranmış pırasayı ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp yoğurt, yumurta, pulbiber ve tuz ekleyip karıştırın. Dilimlenen hamuru rulo haline getirip, 10 adet bezeye ayırın. Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine kenarlarından bir parmak kalacak şekilde, eritilmiş tereyağı sürün. Bezelerin 5 adedini üst üste koyun. Daha sonra çeke çeke tepsi büyüklüğüne getirin. Bir bıçakla yağ sürülmeyen kenarlarını kesin. Hamuru istediğiniz büyüklükte kareler halinde kesin. Ortalarına pırasalı harç koyun. Üçgen şeklinde kapatıp uçlarına bastırın. Üst üste koyduğunuz diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Pakize Hakan'ın tarifi


Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Brüksellahanasını yıkayıp buharda pişirin. Erittiğiniz tereyağında lahanaları soteleyerek, iri çekilmiş bademleri ekleyin.

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri