Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nemse böreği
Nemse böreği
Pratik Nemse böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
700 gram milföy hamuru
250 gram İzmir tulum peyniri
1 demek maydanoz
yumurta

Hazırlanışı: Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin. Yumurtanın akını sarısından ayırın. Tulum peynirini rendeleyip maydanozu kıyın. Peynir, maydanoz ve yumurta akını bir kasede karıştırıp hamurların ortalarına paylaştırın. İkiye katlayıp yarım ay şeklinde kapatın. Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

İsmiyle de ilgi çekici bir kurabiye olan perişan kurabiyeyi Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı anlattı. İçindeki malzemelerin çokluğu ve şekli sebebiyle bu kurabiye perişan ismini almış.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri