Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nemse böreği
Nemse böreği
Pratik Nemse böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
700 gram milföy hamuru
250 gram İzmir tulum peyniri
1 demek maydanoz
yumurta

Hazırlanışı: Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin. Yumurtanın akını sarısından ayırın. Tulum peynirini rendeleyip maydanozu kıyın. Peynir, maydanoz ve yumurta akını bir kasede karıştırıp hamurların ortalarına paylaştırın. İkiye katlayıp yarım ay şeklinde kapatın. Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri