Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Midye poğaça
Midye poğaça
Pratik Midye poğaça Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
İki buçuk su bardağı un
1 çay bardağı margarin
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı, tuz
içi için: 100 gram beyaz peynir
yarım demet maydanoz (veya patates, mercimek, kıyma, ıspanak)

Hazırlanışı: Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin. İyice yoğurarak, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın. İstediğiniz harçtan koyarak kapatın. Yarım ay şekli verdiğiniz poğaçaları, ters çevirdiğiniz süzgecin ya da rendeniz üstüne bastırıp, tepsiye dizin. Yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. 180 derece fırından üzerleri kızarana kadar pişirin.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Yoğurt, kaymaklı dondurma ve kremayı blenderde birkaç dakika karıştırıp bardaklara koyun. Bekletmeden servis yapın.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri