Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Midye börek
Midye börek
Pratik Midye börek Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 kahve fincanı eritilmiş margarin
2 yumurta
1.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
8 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir
1 su bardağı sıvıyağ
yarım limonun suyu
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz

Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp dinlendirin. Hamuru elinizle uzatarak baton haline getirip 14 parçaya dilimleyin. Her parçayı, merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Bütün hamurların üzerini eritilmiş margarin sürerek yağlayın ve üst üste yerleştirin. Üzerini nemli bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Dereotu ve maydanozu kıyıp bir kaseye alın ve peynirleri, bir yumurta akını ilave ederek karıştırın. Beklettiğiniz hamurları bir bütün halinde merdane ile 2 mm kalınlığında yufka şeklinde açın. Yarısına aralıklarla birer tutam peynirli iç koyup kalan yarısını üzerine kapatın ve dişli bıçakla veya nemse kalıbı ile kesin. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartıp servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Sevim Hanım'dan değişik bir kurabiye tarifi

Buğdayı iyice yıkayın. Su ile birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edin.

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri