Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Midye börek
Midye börek
Pratik Midye börek Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 kahve fincanı eritilmiş margarin
2 yumurta
1.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
8 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir
1 su bardağı sıvıyağ
yarım limonun suyu
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz

Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp dinlendirin. Hamuru elinizle uzatarak baton haline getirip 14 parçaya dilimleyin. Her parçayı, merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Bütün hamurların üzerini eritilmiş margarin sürerek yağlayın ve üst üste yerleştirin. Üzerini nemli bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Dereotu ve maydanozu kıyıp bir kaseye alın ve peynirleri, bir yumurta akını ilave ederek karıştırın. Beklettiğiniz hamurları bir bütün halinde merdane ile 2 mm kalınlığında yufka şeklinde açın. Yarısına aralıklarla birer tutam peynirli iç koyup kalan yarısını üzerine kapatın ve dişli bıçakla veya nemse kalıbı ile kesin. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartıp servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kapta maya, ılık su ve şekeri eritip oda ısısında 5 dakika bekletin. Unu eleyip mutfak robotuna alın.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın.

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri