Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantarlı Milföy
Mantarlı Milföy
Pratik Mantarlı Milföy Tarifi

Malzemeler:
1 kg Un
350 gr Böreklik Yağ veya Margarin
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz

İç Malzemesi:
20 Mantar
2 Domates
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1 Yumurta Sarısı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
Hazırlanışı:
Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.
Hamuru açıp dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek1 saat dinlendirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın.
Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip domatesleri soteleyin. Toz şeker, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. Mantarları ekleyip 15-20 dk kadar pişirin.
Milföy hamurundan 10 ar cm genişliğinde kareler kesin. Fırn tepsisine yerleştirip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında kabarıp üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca ortasından ikiye kesin. Hazırladığınız mantarlı karışımı pişen milföylerin arasına paylaştırıp kapatın.
 
maksimum.com


Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Kahvaltıda farklılık arayanlar için değişik bir tarif. Bu yemeğe esas lezzet veren üzerine dökülen hollandez sos...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri