Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mücverli Pide
Mücverli Pide
Pratik Mücverli Pide Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
2 Diş Sarmısak
250 gr Bezelye
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
1 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Kabatma Tozu
Bir Miktar Un
Kızartmalık Yağ
1 Pide Ekmek
4 Süs Biberi
Tuz, Karabiber
4 Salatalık Turşusu
1/2 Demet Roka
4 Marul Yaprağı
 
Hazırlanışı:
Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.
Büyük tavada yağı kızdırıp mücverleri 3'er dakika kızartın. Mücverleri yağdan alıp bir kağıt mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin.
Pide ekmeğini dört üçgen parça halinde bölüp içini açın. Süs biberlerini halkalar halinde doğrayın. Salatalık turşusunu dilimleyin. Rokayı yıkayıp ayıklayın. Marul yapraklannı yıkayıp ince şerit ler halinde doğrayın. Malzemeleri eşit olarak pide ekmeklere payaştırıp servis yapın.
 


Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin. 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri