Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lor peynirli ve zeytinli börek
Lor peynirli ve zeytinli börek
Pratik Lor peynirli ve zeytinli börek Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamur için: 4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yumurta
tuz
yarım su bardağı su
1.5 çorba kaşığı sirke
yarım su bardağı yoğurt
iç malzeme: 125 gram margarin
350 gram lor peyniri
100 gram dilimlenmiş siyah zeytin

Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin. Yarım su bardağı suyu ekleyerek yoğurun. Hamuru biri daha büyük olacak şekilde 2 parçaya bölün. Her parçadan 8’er beze yapıp 10 dakika dinlendirin. Lor peyniri ve zeytinleri karıştırın. İlk 8 bezenin her birini 25 cm çapında açın. Margarini eritin. Aralarına eritilmiş margarin sürerek hamurları üst üste koyup buzdolabında 10 dakika bekletin. Kalan bezeleri de 25 cm çapında açıp aynı işlemi tekrarlayın. İlk 8 kat hamuru dolaptan alıp tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine peynirli ve zeytinli karışımı yayın. Diğer 8 kat hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp yerleştirin. Üzerine eritilmiş yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri