Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lor peynirli ve zeytinli börek
Lor peynirli ve zeytinli börek
Pratik Lor peynirli ve zeytinli börek Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamur için: 4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yumurta
tuz
yarım su bardağı su
1.5 çorba kaşığı sirke
yarım su bardağı yoğurt
iç malzeme: 125 gram margarin
350 gram lor peyniri
100 gram dilimlenmiş siyah zeytin

Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin. Yarım su bardağı suyu ekleyerek yoğurun. Hamuru biri daha büyük olacak şekilde 2 parçaya bölün. Her parçadan 8’er beze yapıp 10 dakika dinlendirin. Lor peyniri ve zeytinleri karıştırın. İlk 8 bezenin her birini 25 cm çapında açın. Margarini eritin. Aralarına eritilmiş margarin sürerek hamurları üst üste koyup buzdolabında 10 dakika bekletin. Kalan bezeleri de 25 cm çapında açıp aynı işlemi tekrarlayın. İlk 8 kat hamuru dolaptan alıp tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine peynirli ve zeytinli karışımı yayın. Diğer 8 kat hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp yerleştirin. Üzerine eritilmiş yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri