Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lokumlu poğaça
Lokumlu poğaça
Pratik Lokumlu poğaça Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
125 gram margarin
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı krema
aldığı kadar un
100 gram sakızlı lokum
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı pudraşekeri

Hazırlanışı: Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun. Hazırladığınız hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına sakızlı lokumdan bir adet koyup diğer tarafını üzerine kapatıp poğaça şekli verin. Hamur parçaları ve sakızlı lokum bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız lokumlu poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekerine bulayın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Ayşe Tüter'in tarifi


Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Evde yılbaşı partisi vermek isteyenler için pratik bir hindi yemeği tarifi

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri