Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lazanya sarması
Lazanya sarması
Pratik Lazanya sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket lazanya
3 dal taze soğan
3 diş sarımsak
10 adet mantar
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı beşamel sos
tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı: Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın. Haşlanan lazanyaları soğuk suya batırıp süzgeçten geçirin. Soğan ve sarımsağı incecik kıyın. Mantarları incecik doğrayın. Beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyin. Kaşar peynirinin yarısını ayırıp, bütün malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız harcı, lazanyaların bir ucuna koyun. Rulo biçiminde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı ve beşamel sosu gezdirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kızartın.

Aşçının notu: Beşamel sos için, 1 çorba kaşığı tereyağında, 1 çorba kaşığı unu kavurun. Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyerek, boza kıvamı alana dek karıştırın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri