Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lazanya sarması
Lazanya sarması
Pratik Lazanya sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket lazanya
3 dal taze soğan
3 diş sarımsak
10 adet mantar
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı beşamel sos
tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı: Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın. Haşlanan lazanyaları soğuk suya batırıp süzgeçten geçirin. Soğan ve sarımsağı incecik kıyın. Mantarları incecik doğrayın. Beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyin. Kaşar peynirinin yarısını ayırıp, bütün malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız harcı, lazanyaların bir ucuna koyun. Rulo biçiminde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı ve beşamel sosu gezdirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kızartın.

Aşçının notu: Beşamel sos için, 1 çorba kaşığı tereyağında, 1 çorba kaşığı unu kavurun. Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyerek, boza kıvamı alana dek karıştırın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.

Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri