Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kruvasan
Kruvasan
Pratik Kruvasan Tarifi

Malzemeler: 24 adet için
1 su bardağı süt
yarım çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
dört buçuk su bardağı un
50 gram (üç buçuk çorba kaşığı) yumuşak margarin
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket (250 gram) yumuşak margarin
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
arasına: kaşar peyniri dilimleri

Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın. Mayalı sütü ekleyin. Üzerine un serpip, ön mayalanma için 10 dakika bekletin. 50 gram margarin, tuz ve yumurtayı ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurun. Üzerine bir bez örtüp, sıcak ortamda 2 saat bekletin. Mayalanmanın sonuna doğru, 1-2 kez daha yoğunur. Hamuru düz bir zemine aktarın. 20 dakika bekletin. Ardından, yarım cm kalınlığında döktörtgen şeklinde bir hamur açın. Yüzeyine 1 paket yumuşak margarinin beşte birini sürün. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Hamuru merdane ile açıp yağlayın ve zarf gibi katlayın. Tekrar buzdolabına alıp, 10 dakika bekletin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. İşlem sonunda hamuru bozdolabında 20 dakika bekletin. Düz bir zeminde merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında açın. Hamurdan eşit büyüklükte  (10 cm kenarlı) üçgenler kesin. Üçgenlerin geniş kenarından başlayarak yuvarlayın. İki uçunu içe doğru kıvırarak, yarım ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Tepside yarım saat bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Aralarına dilimlenmiş kaşar peyniri koyup servis yapın.

Kaynak: Sofra


Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın.

2 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. 2 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra blenderden geçirin. Shaker’a aktarıp üzerine süt ve çilekli dondurmayı ilave edin.

Sunumuyla çocukların çok beğeneceği Kirpi börek tarifini Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin verdi. Mutlaka çocuklarınıza tattırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri