Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kruvasan
Kruvasan
Pratik Kruvasan Tarifi

Malzemeler: 24 adet için
1 su bardağı süt
yarım çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
dört buçuk su bardağı un
50 gram (üç buçuk çorba kaşığı) yumuşak margarin
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 paket (250 gram) yumuşak margarin
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
arasına: kaşar peyniri dilimleri

Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın. Mayalı sütü ekleyin. Üzerine un serpip, ön mayalanma için 10 dakika bekletin. 50 gram margarin, tuz ve yumurtayı ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurun. Üzerine bir bez örtüp, sıcak ortamda 2 saat bekletin. Mayalanmanın sonuna doğru, 1-2 kez daha yoğunur. Hamuru düz bir zemine aktarın. 20 dakika bekletin. Ardından, yarım cm kalınlığında döktörtgen şeklinde bir hamur açın. Yüzeyine 1 paket yumuşak margarinin beşte birini sürün. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Hamuru merdane ile açıp yağlayın ve zarf gibi katlayın. Tekrar buzdolabına alıp, 10 dakika bekletin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. İşlem sonunda hamuru bozdolabında 20 dakika bekletin. Düz bir zeminde merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında açın. Hamurdan eşit büyüklükte  (10 cm kenarlı) üçgenler kesin. Üçgenlerin geniş kenarından başlayarak yuvarlayın. İki uçunu içe doğru kıvırarak, yarım ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Tepside yarım saat bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Aralarına dilimlenmiş kaşar peyniri koyup servis yapın.

Kaynak: Sofra


Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri