Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kraliçe böreği
Kraliçe böreği
Pratik Kraliçe böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
150 gram margarin (oda sıcaklığında)
4 adet yumurta
1 su bardağı sıcak su
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
250 gram sosis
150 gram kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı + 1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı lor peyniri (tepeleme)
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına margarini koyun. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın. 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı sıcak su ile aldığı kadar un ve kabartma tozu ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Islak beze sarıp, buzdolabında 20 dakika bekletin. Sosisleri blenderden geçirin. Tavaya 1 çorba kaşığı margarin ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip, sosisleri soteleyin. Bir kaseye 1 çorba kaşığı un, kalan yumurtaların sarıları, küp doğranmış kaşar peyniri ve sütü koyun. Yavaş yavaş karıştırın. Lor peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurta aklarını bir kasede mikserle kar haline gelene dek çırpın. Peynirli harçla karıştırın. Buzdolabından aldığınız hamuru, tepsinin iç kenarlarını da kaplayacak şekilde açın. Üzerine sosisli harcı yayıp, unlu yumurtalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi 


Hamur yoğurma kabına margarini koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, tozşeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Peynir dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın. Beyaz peynirin yarısını rendeleyip, hamura yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri