Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kraliçe böreği
Kraliçe böreği
Pratik Kraliçe böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
150 gram margarin (oda sıcaklığında)
4 adet yumurta
1 su bardağı sıcak su
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
250 gram sosis
150 gram kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı + 1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı lor peyniri (tepeleme)
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına margarini koyun. Üzerine 1 adet yumurtayı kırın. 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı sıcak su ile aldığı kadar un ve kabartma tozu ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Islak beze sarıp, buzdolabında 20 dakika bekletin. Sosisleri blenderden geçirin. Tavaya 1 çorba kaşığı margarin ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip, sosisleri soteleyin. Bir kaseye 1 çorba kaşığı un, kalan yumurtaların sarıları, küp doğranmış kaşar peyniri ve sütü koyun. Yavaş yavaş karıştırın. Lor peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurta aklarını bir kasede mikserle kar haline gelene dek çırpın. Peynirli harçla karıştırın. Buzdolabından aldığınız hamuru, tepsinin iç kenarlarını da kaplayacak şekilde açın. Üzerine sosisli harcı yayıp, unlu yumurtalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi 


Hamur yoğurma kabına margarini koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri