Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kolay su böreği
Kolay su böreği
Pratik Kolay su böreği Tarifi

Malzemeler:
5 adet yufka
2 adet yumurta
2 su bardağı süt (soğuk)
1 çay bardağı çiçek yağı
tuz
250 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Hazırlanış: Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz. Geriye kalan yufkaları 3-4 parçaya bölüp sosa bulayıp, tepsiye yayıyoruz. Elimizdeki yufkayı ikiye bölüyoruz. Yarısına gelene kadar bu işleme devam ediyoruz. Yarıya gelince maydanoz peynir karışımını serpiyoruz ve geriye kalan yufkaları da sosa batırıp tepsiye yerleştiriyoruz. En sona yarım yufka ayırıyoruz. Tepsimiz dolunca yarım yufkayı tepsinin ortasına koyuyoruz. Sosu elimizle biraz üzerine sürüyoruz. Kenarlardaki yufkaları tepsiye doğru kapatıyoruz. Üzerine biraz sostan sürüyoruz. Yoksa da bir yumurta kırıp sütle karıştırıp sürebiliriz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri