Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaytaz böreği
Kaytaz böreği
Pratik Kaytaz böreği Tarifi

Malzemeler: 15 adet
1 su bardağı ılık süt
25 gram kuru maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
tuz
üzeri için: 1 su bardağı sıvıyağ
200 gram orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın. Unu eleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun mayalanmasını beklemeden 15 eşit parçaya bölün. Her hamur bezesini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvıyağ ile yağlayın. Bohça gibi kapatarak bir kare elde edin. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzeri için soğanları rendeleyin. Kıyma, domates ve biber salçası, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız içi hamurların üzerine yayın. Hamurların mayalanması için 1 saat bekletin. 250 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Ramazan sofralarınızı lezzetlendirecek enfes bir salata tarifi. Farklı salatalar denemek isteyenler bu tarifi kaçırmayın...

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri