Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı muskalar
Kıymalı muskalar
Pratik Kıymalı muskalar Tarifi

Malzemeler: 18 adet için
6 adet yufka
2 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
içi için: 500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
yarım su bardağı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 adet ince kıyılmış sivri biber
yarım demet maydanoz
yarım limonun suyu
tuz, karabiber, pulbiber
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, çörekotu

Hazırlanışı: Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin. İkinci yufkanın üzerine de bu karışımdan sürün. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları 4 parmak genişliğinde kesin ve bir kenara alın. İç harç için, yemeklik doğranmış soğanı ve dolmalık fıstığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, biber ve salçayı da ekledikten sonra 2-3 dakika pişmeye bırakın. En son ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin ve soğuması için kenara alın. Kesilmiş yufkaların bir kenarına kıymalı iç harçtan koyup, muska şeklinde katlayın. Muskaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Fatos Yağcı'nın tarifi


Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Öncelikle misket köfte için gendime, kıyma, rendelenmiş soğan, su ve tuzu bir kasede yoğurun.

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Derin bir kaba süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin.

Mayayı ılık bir bardak suda ezin. lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasını açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri