Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Köremen böreği
Köremen böreği
Pratik Köremen böreği Tarifi

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
4 kişilik

Malzemeler:
Yarım kg köremen
Yarım demet maydanoz
2 yufka
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
Susam ve çörekotu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Köremenleri temizleyip bol suyla yıkayın. Maydanozu temizleyip kıyın ve köremene ekleyip harmanlayın. Suyunu iyice süzüp elinizle iri parçalar şeklinde koparın. Süt, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Yufkaların üzerine bu karışımı sürün. Yufkaları bu şekilde yarım saat bekletin. Her bir yufkanın üzerine köremenli harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Çörekotu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri