Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı patates bohçası
Ispanaklı patates bohçası
Pratik Ispanaklı patates bohçası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım kg patates
8 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 demet ıspanak
1 adet soğan
yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber
kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin. Karabiber, tuz ve 3 çorba kaşığı unu ekleyin. Yumurtayı kırın. Hepsini beraber karıştırıp yoğurun. Ayrı bir tepsiye 1 çorba kaşığı unu serpin. Patatesli hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayın. Hamurun elinize yapışmaması için, artan unla ellerinizi unlayın. Yuvarladığınız patatesli hamuru avucunuzda yassılaştırın ve unlu tepsiye alın. Hamurdan tekrar aynı büyüklükte ikinci bir parça koparın. Aynı şekilde hazırlayın. Ayrı bir kapta soğanı yemeklik doğrayın ve çok az yağda kavurun. Yıkanmış ve doğranmış ıspanağı ekleyip iyice kavurmaya devam edin. Kavrulmuş olan ıspanaktan bir miktar alıp yuvarlaklardan birinin ortasına yerleştirin. Diğer yuvarlağı da üstüne kapatın. Kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Aşçının notu: Hamurun sulanmaması için, hazırladıktan sonra hemen kızartmalısınız.


Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp, yaş maya, yağı, su koyuyoruz.

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.

Sofra dergisinin yemek danışmanı Elmas Yetgin hem lezzetli hem de çok pratik bir salata tarifi verdi. Sevgiyle yapılmış bu salatayı siz de anneleriniz için yapın...

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri