Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı kol böreği
Ispanaklı kol böreği
Pratik Ispanaklı kol böreği Tarifi

Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 40 dk
6 kişilik

Malzemeler:
5 su bardağı un
3 yumurta
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz
İç malzeme:
1 kg ıspanak
3-4 dal dereotu
1 dal taze nane
3 soğan
100 gr beyazpeynir
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı su
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin. Ispanağı yıkayıp kıyın. Peyniri ufalayın. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve ıspanağı kavurun. Ateşten alıp ılıtınmayı bırakın. Dereotu, nane, peynir, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile ince yufkalar açın. Yufkaların üzerini yağlayın. Ispanaklı iç malzemeyi yufkaların üzerine yayıp rulo yaparak sarın. Hazırladığınız ruloları yağlanmış tepsiye ortadan başlayıp birbirinin etrafına sararak yerleştirin. Üzerine suyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri