Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanak ve balkabaklı börek
Ispanak ve balkabaklı börek
Pratik Ispanak ve balkabaklı börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
250 gram ıspanak
500 gram balkabağı
5 adet yufka
bir buçuk çay bardağı sıvıyağ
1 tutam rendelenmiş muskat
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
tuz, karabiber
üzerine: haşhaş tohumu

Hazırlanışı: Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun. Ayıklanmış ve rendelenmiş balkabağını da ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Suyunu çekince tencereyi ocaktan alıp içine rendelenmiş muskat, ceviz içi, tuz ve karabiberi katın. Hepsini karıştırıp soğuması için bir kenara alın. Derin bir kasede süt, yoğurt, yumurta, tuz ve kalan 1 çay bardağı sıvıyağını çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı kenarları taşacak şekilde yayın. Üzerine ikinci yufkanın yarısını serin. Hazırladığınız sütlü karışımdan birkaç çorba kaşığı gezdirin. Ispanaklı ve kabaklı harcın yarısını yufkanın üzerine yayın. Kalan yufkaların hepsini bu şekilde tepsiye serin. En son yufka parçasını sermeden önce kalan ıspanaklı harcı yayıp sütlü karışımın yarısını üzerine dökün. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını bohça şeklinde kapatın. Artan sütlü karışımı üzerine gezdirin. Haşhaş tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.


Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri