Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Haşhaşlı lokum-ESKİŞEHİR
Haşhaşlı lokum-ESKİŞEHİR
Pratik Haşhaşlı lokum-ESKİŞEHİR Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 su bardağı un
2 su bardağı ılık sı veya ılık süt
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
üzerine: 2 su bardağı yağlı haşhaş
2 su bardağı dövülmüş ceviz
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin. 10 dakika hafif kabarmasını bekledikten sonra unun içine katın ve ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamur iki misli kabarana kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru un yardımı ile 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurların üzerine yağlı haşhaş sürün ve ceviz servin. Her bir hamuru rulo yapıp, ortadan bıçakla kesin. Kesilen kısım üste gelecek şekilde orta büyüklükte yağlanmış fırın tepsisinin içine yuvarlar bir şekil olacak biçimde yan yana dizin. Tekrar lokum kabarıp, iki misli olana kadar bekleyin. Lokumun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve servis yapın.

Aşçının notu: Eskişehir’de haşhaş havanda dövülür ve bir süre sıvıyağda bekletilir. Böylece elde edilen yağlı haşhaş lokum ve dolama yapımında kullanılır. Yağlı haşhaşı aktarlarda bulabilirsiniz.


Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri