Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Galeta unlu poğaça
Galeta unlu poğaça
Pratik Galeta unlu poğaça Tarifi

Malzemeler: 15-18 adet için
Hamur için: 250 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
iç malzeme için: 3 adet patates
tuz, pulbiber ve karabiber
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
1 bardağı galeta unu

Hazırlanışı: İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın. Patatesler soğuyunca kabuklarını soyun ve çatalla iyice ezin. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın. Hamur için margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Her bir parçayı elinizle açıp, içine hazırladığınız patatesli karışımdan yerleştirerek kapatın ve yuvarlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, üzeri renk alana kadar pişirip servis yapın.
Aşçının notu: poğaçaların sadece üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Aksi takdirde tepsiye yapışabilirler.

Kaynak: Sofra


İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri