Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Galeta unlu Çin böreği
Galeta unlu Çin böreği
Pratik Galeta unlu Çin böreği Tarifi

Malzemeler: 10-12 kişilik
6 yufka
4 yumurta
2 soğan
30 gram margarin
yarım kg dana eti
1 küçük kutu konserve bezelye
2 havuç
2 sivribiber
yarım kahve fincanı süt
1’er çay kaşığı yenibahar, kırmızı tozbiber, tuz
1 su bardağı galeta unu
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin. Margarini tavada eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Dana etini ilave edin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Havuç ve sivribiberleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Bezelyelerin suyunu süzüp tavaya ekleyin. Yenibahar, tuz ve kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan indirin. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları bir kaseye alıp sütle çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırpın. İlk yufkayı düz bir zemine yayın. Yumurta akını bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Bıçakla 4 eşit parçaya kesin. Ortalarına hazırladığınız içten paylaştırın. Kenarlarını içe doğru katlayın. Dört parmak genişliğinde olacak şekilde sarın. İç malzeme ve yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurta sarılarını sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Servis tabaklarına alıp maydanoz ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri