Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Galeta unlu Çin böreği
Galeta unlu Çin böreği
Pratik Galeta unlu Çin böreği Tarifi

Malzemeler: 10-12 kişilik
6 yufka
4 yumurta
2 soğan
30 gram margarin
yarım kg dana eti
1 küçük kutu konserve bezelye
2 havuç
2 sivribiber
yarım kahve fincanı süt
1’er çay kaşığı yenibahar, kırmızı tozbiber, tuz
1 su bardağı galeta unu
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin. Margarini tavada eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Dana etini ilave edin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Havuç ve sivribiberleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Bezelyelerin suyunu süzüp tavaya ekleyin. Yenibahar, tuz ve kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan indirin. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları bir kaseye alıp sütle çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırpın. İlk yufkayı düz bir zemine yayın. Yumurta akını bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Bıçakla 4 eşit parçaya kesin. Ortalarına hazırladığınız içten paylaştırın. Kenarlarını içe doğru katlayın. Dört parmak genişliğinde olacak şekilde sarın. İç malzeme ve yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurta sarılarını sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Servis tabaklarına alıp maydanoz ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri