Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fesleğenli börek
Fesleğenli börek
Pratik Fesleğenli börek Tarifi

Malzemeler: 12 adet
125 gram tereyağı
5 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı ılık su
iç malzeme için: 1 demet taze fesleğen (İtalyan fesleğeni)
6-7 kiraz domates
200 gram tulum peyniri
üzeri için: 2 yumurta sarısı

Hazırlanışı: Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Yoğurt, tuz, karbonat, eritilmiş tereyağı ve ılık suyu ekleyip yoğurun. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirin. Fırın 180 dereceye ayarlayın. Fesleğenleri yaprak yaprak ayırıp ince doğrayın. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Tulum peynirini ufalayın. Hepsini bir kapta harmanlayın. Hamuru unlanmış zemine alıp oklava ile 3-4 mm kalınlığında açın. Hamur kesici veya çorba kasesinin ağzını kullanarak 10 cm çapında yuvarlaklar halinde kesin. Hazırladığınız fesleğenli iç malzemeyi hamurların ortalarına paylaştırıp ikiye katlayarak kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika kadar pişirip ılık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri