Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında sigara böreği
Fırında sigara böreği
Pratik Fırında sigara böreği Tarifi

Malzemeler: 8 adet
2 adet yufka
1 çorba kaşığı margarin
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
bir buçuk su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
karabiber
yarımşar demet dereotu, maydanoz

Hazırlanışı: Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zeminde açıp, üzerine karışımın yarısını sürün. İkinci yufkayı da onun üzerine yerleştirip, kalan malzemeyi sürün. Yufkayı sekiz üçgen oluşturacak biçimde kesin. Ayrı bir yerde ince kıyılmış dereotu, maydanoz ile peynir ve karabiberi karıştırın. Kesilmiş üçgen yufkaların geniş kenarlarına peynirli karışımı paylaştırın. Yufkaları sigara böreği şeklinde sarın. Üzerine ayırdığınız yumurtanın çırpılmış sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.


Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri