Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı poğaça
Elmalı poğaça
Pratik Elmalı poğaça Tarifi

Malzemeler: 10 adet
250 gram margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
içine: 4 adet elma
1 çay bardağı tozşeker
1 çay dövülmüş ceviz
üzeri için: pudraşekeri

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın. Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edin, iyice yoğurun. Hamurdan 10 adet beze koparın. Ayrı bir yerde rendelenmiş elmaları, tozşekeri ve cevizi pişirin. Hamuru merdaneyle hafif açın. Yuvarlak ve büyük kalıplarla kesin. Üzerine elmalı harçtan koyun. Poğaça şeklinde kapatın. 170 derece fırında yarım saat pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine pudraşekeri serpip, servis yapın.


Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri