Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı poğaça
Elmalı poğaça
Pratik Elmalı poğaça Tarifi

Malzemeler: 10 adet
250 gram margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
içine: 4 adet elma
1 çay bardağı tozşeker
1 çay dövülmüş ceviz
üzeri için: pudraşekeri

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın. Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edin, iyice yoğurun. Hamurdan 10 adet beze koparın. Ayrı bir yerde rendelenmiş elmaları, tozşekeri ve cevizi pişirin. Hamuru merdaneyle hafif açın. Yuvarlak ve büyük kalıplarla kesin. Üzerine elmalı harçtan koyun. Poğaça şeklinde kapatın. 170 derece fırında yarım saat pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine pudraşekeri serpip, servis yapın.


Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Sahrap Soysal'dan tadına doyulmayan bir tarif..

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri