Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dereotlu börek
Dereotlu börek
Pratik Dereotlu börek Tarifi

Malzemeler: 25-30 adet için
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 demek dereotu
150 gram beyaz peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin. 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin. Üzerine hazırladığınız malzemenin üçte birini döküp yayın. Üzerine ikinci yufkayı kapatıp tekrar kalan malzemenin yarısını dökün ve yayın. Üçüncü yufkayı da üzerine kapatıp kalan son malzemeyi dökün ve yayın. Hazırladığınız bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde, iki eşit parçaya bölüp tepsiye alın. Buzlukta bir süre bekletin. Çıkarıp her iki ruloyu bir parmak kalınlığında halka halka kesin. Halkaları sıvıyağda kızartıp servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin. 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Tufan Alkın'ın tarifi

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri