Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Delioğlan Sarığı
Delioğlan Sarığı
Pratik Delioğlan Sarığı Tarifi

 Malzemeler:
4 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
Ilık Su, Tuz
1 Çay Kaşığı Nişasta
8 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Beyaz Peynir

Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra elinizle uzun bir şekil verip, düz bir zemine koyun.
16 adet beze koparın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde, üzerine nişasta serpip açın. Tereyağını eritin. Fırça ile hamura sürün. 4’er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun. Her grubu tepsi büyüklüğünde açın. Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun. Rulo biçiminde sarın.
Diğer yufkaları da rulo şeklinde sarın. Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepside gül böreği şeklinde sarın. Diğer ruloları da onların etrafına gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Not: Delioğlan Sarığı, bayramlarda Safranbolu’da konuklara ikram edilir. Bu hamura dilerseniz ceviz koyup pişirebilir, üzerine şerbet gezdirebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan biçimde de “Delioğlan Sarığı Tatlısı” denir.


Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Meryem Ulu'dan Sivas yöresine ait, sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir yaz çorbası. Mutlaka deneyin...

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri