Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyazpeynirli tepsi böreği
Beyazpeynirli tepsi böreği
Pratik Beyazpeynirli tepsi böreği Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
200 gram margarin
4 hazır yufka
2 yumurta
50 gram sert beyazpeynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı: Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Peyniri bir kaseye alıp maydanoz ve yumurta aklarını ilave edip çatalla ezerek iyice karıştırın. Margarini eritin. Yufkalardan birini yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Üzerine eritilmiş margarini gezdirip fırça ile her tarafına sürün. Bir yufkayı iri parçalara bölüp tepsiye yerleştirin. Üzerini yağlayıp hazırladığınız peynirli iç malzemeyi yayın. 1 yufkayı iri parçalar halinde üzerine döşeyip eritilmiş margarini gezdirerek yağlayın. Kalan 1 yufkayı yine parçalar halinde yayıp kalan yağı gezdirin. Yoğurt, yumurta sarıları ve sıvıyağı iyice çırpıp böreğin üzerine sürün. Taşan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Derya Aydın'dan makarna tutkunları için kolayca yapabileceğiniz bir tarif.

Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım.

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

3 adet havucu haşlayıp, robottan geçirin. Tuz ve bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri