Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baklava börek
Baklava börek
Pratik Baklava börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tozşeker
3 adet yumurta
3 su bardağı un
250 gram beyaz peynir
200 gram tereyağı
açmak için: nişasta

Hazırlanışı: Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde 30 adet beze koparın. Bezeleri iki ayrı gruba ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tereyağını eritip yufkaların arasına sürün. 15 adet yufkayı üst üste koyun. Nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine rendelenmiş beyaz peyniri yayın. Kalan 15 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, diğer grubun üzerine yayın. Dilim dilim kesin. Üzerine artan tereyağını kızdırıp, gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri