Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baklava börek
Baklava börek
Pratik Baklava börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tozşeker
3 adet yumurta
3 su bardağı un
250 gram beyaz peynir
200 gram tereyağı
açmak için: nişasta

Hazırlanışı: Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde 30 adet beze koparın. Bezeleri iki ayrı gruba ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tereyağını eritip yufkaların arasına sürün. 15 adet yufkayı üst üste koyun. Nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine rendelenmiş beyaz peyniri yayın. Kalan 15 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayıp, diğer grubun üzerine yayın. Dilim dilim kesin. Üzerine artan tereyağını kızdırıp, gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri